HR Rally RALLY

Rally Kumrovec – Szilagy najbrži

Rally posade koje se bore za bodove u Prvenstvu Hrvatske suočile su se s brzinskim ispitima Rallyja Kumrovec. Natjecanje je održano danas u okolici Kumrovca u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba. Rallyju je “pristupilo” 40 posada, a do cilja je stiglo njih 32. Jučer su u Kumrovcu održana dva izdvojena brzinska ispita, tzv. prologa, koji su posebno bodovani i nagrađeni, ali nisu dio “pravog” rallya.

U današnjem je natjecanju najbrža bila posada Janos Szilagyi – Botond Csanyi u Mitsubishi Lanceru. Iskusni Mađari dobro su poznati domaćoj rally publici, a u Kumrovcu su imali izvrsne konkurente u Danijelu Šaškinu i Damiru Bruneru. Naposlijetku je ove dvije posade dijelila samo 5,1 sekunda. Treće mjesto u Kumrovcu pripalo je veteranu Nenadu Lončariću sa suvozačem Tomislavom Pazmanom – za pobjednicima su zakasnili 1 minutu i 31 sekundu.

Jedni od glavnih favorita, aktualni prvaci Juraj Šebalj i Toni Klinc isključeni su iz natjecanja zbog “promašene” vremenske kontrole, a uz njih i posada Juraj Puškar i Saša Lozar. Obje posade kao razlog navode drugačije postavljene kontrolne točke u odnosu na prijašnje godine.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *