0.9

Renault Symbioz, kompaktni obiteljski SUV, nastavlja ofenzivu marke u C-segmentu


Symbioz (fr. symbiose, izvedeno iz starogrčke riječi symbiosis) znači suživot, vrijednost koja je duboko utkana u Renaultov DNK i njegov slogan „vozila za život” (fr. voitures à vivre).
Ta riječ ima sličan oblik u mnogim jezicima (na engleskom je to symbiosis, na španjolskom simbiose, na talijanskom simbiosi, na hrvatskom simbioza), što znači da je lako razumljiva široj publici.

Renault Symbioz i duh „vozila za život”

Symbioz je oblikovan u skladu s novim dizajnerskim izričajem marke. Dugačak 4,41 m, taj novi SUV je najkompaktniji hibrid u Renaultovoj ponudi vozila C-segmenta.
Njegova je unutrašnjost oblikovana da zadovolji potrebe cijele obitelji, što znači da nudi obilje prostora i veliki kapacitet za pohranu.
Od Renaultove tehnologije uključuje samo ono najbolje pa tako i:
– panoramski stakleni krov Solarbay nove generacije koji upotrebljava tehnologiju tekućih kristala raspršenih na polimerima (PDLC) i koji se zatamnjuje bez upotrebe sjenila;
– motor E-Tech full hybrid 145 KS u vozilu smanjene mase (ispod 1500 kg) koji povećava užitak u vožnji i smanjuje potrošnju goriva.

Renault nastavlja ofenzivu u C-segmentu

Renault je povezan sa svim svojim kupcima, bili oni privatni ili poslovni i spreman je ispuniti njihove potrebe. U tu je svrhu marka osmislila komplementarnu ponudu električnih i hibridnih vozila C-segmenta za Europu:

– E-Tech electric:
o Mégane, tehnološki napredan kompakt – 4,20 m
o Scénic, novo električno vozilo za obitelji koje postavlja mjerila – 4,47 m

– E-Tech full hybrid:
o Symbioz, kompaktni obiteljski SUV – 4,41 m
o Austral, tehnološki napredan premium SUV – 4,51m
o Mégane Conquest, SUV coupé dinamična dizajna – 4,56 mRelated Posts