Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Rezultati akcije „Nadzor kretanja osobnih prijevoznih sredstava“


Sukladno zakonskim izmjenama policijski službenici su nadzirali vozače romobila s električnim ili motornim pogonom

Dana, 13. rujna (utorak) 2022. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je ciljana akcija „Nadzor kretanja osobnih prijevoznih sredstava“ u okviru koje je izvršen pojačan nadzor kretanja i korištenja osobnih prijevoznih sredstava u prometu.

Podsjećamo sukladno izmjenama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti na cestama, po prvi se puta naime zakonski regulira sudjelovanje u prometu električnih romobila, električnih monocikala, segwaya i slično, koji se svrstavaju u posebnu kategoriju vozila, za koju je uveden i zajednički izraz- osobno prijevozno sredstvo.

Za vrijeme akcije policijski službenici Policijske uprave zagrebačke kontrolirali su ukupno 76 vozača ciljanih vozila (najčešće su to bili romobili s električnim ili motornim pogonom), te su utvrđena ukupno 32 ciljana prekršaja : 28 prekršaja iz članka 114. stavka 4. i četiri prekršaja iz članka 196. stavka 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Osim ciljanih prekršaja, za vrijeme provedbe akcije utvrđeno je još 163 ostalih prekršaja.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts