Nekategorizirano Uncategorized

Slalomaši u Generalskom Stolu

U Generalskom Stolu je održano drugo natjecanje discipline A09 – autoslalom za Prvenstvo Hrvatske a bodovalo se i za Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Zagreba.

Natjecanje 2. Nagrada Generalskog Stola, u organizaciji Auto kluba INA Delta te suorganizaciji Općine Generalski Stol i ove je godine okupila zavidan broj najboljih hrvatskih vozačica i vozača na vrlo zanimljivoj i atraktivnoj stazi. Staza duljine 1270 metara i koncept sličan brdskoj stazi u kombinaciji s čunjevima je dokazali su da autoslalom može biti i vrlo atraktivna disciplina.

Startna lista je najavljivala obračun trenutno najzvučnijih autoslalomskih imena u gotovo svim klasama, a tako je na kraju i ispalo. Neki vozači već su na treningu pokazali da znaju zašto su došli a neki su i tokom cijelog dana ubrzavali..

Kako se ova staza bitno razlikuje od prve ovogodišnje utrke u Dubravi, tako je u prvi plan, već nakon prvog „laufa“, izbacila neka nova imena koja će konkurirati za najbolje plasmane po klasama.

Ono što se dalo naslutiti nakon prve vožnje je i da će prva dama HR autoslaloma Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) voditi borbu u plasmanu vozačica. Iako je Mirela Stern (AMK Dugo Selo),  prema  ostv20150704_180641arenom vremenu te vožnje bila uz bok vodećoj, Iva je ipak do kraja natjecanja ubrzala i pokazala da njen novosloženi Autobianchi juri i da bez problema i konkurencije vlada ovom kategorijom.

Vožnje su prolazile, a po klasama su se izmjenjivala razna imena najbržih, što je još jedan detalj koji će ovoj sezoni autoslaloma dati dodatnu zanimljivost. Ove subote su se kockice posložile za odličan uspjeh vozača AK HBT Racinga Damira Petrovića i Marka Čerljenka. Njihove ekipe su marljivo radile na pripremi vozila za ovu sezonu i sve se isplatilo već na ovoj utrci. Damir je pobijedio u vrlo jakoj i konstantnoj konkurenciji klase 2, dok je Marko bio najbrži u klasi 5.

Klasa 1 je već duže vrijeme rezervirana za Igora Bogovića (AK Buzet Autosport), baš i kao klasa 4 za Nenada Damariju (AK Pula-Rovinj), te su danas isto to i potvrdili. Svoju konstantu također je pokazao i Marko Mirosavljević (SAK Samobor) pobjedom u klasi 3.

Velika borba se vodila u klasi 6 između dva trenutno najbrža ovosezonska vozača autoslaloma Hrvoja Belinića (AK Pula-Rovinj) i Gorana Laušina (SAK Samobor). Iako je Goran prvu vožnju bio brži, zbrajanjem dvije od tri vožnje, Hrvoje je bio za manje od sekunde sveukupno brži, te je pobijedio u konkurenciji klase 6, ali je odnio i pobjedu u ukupnom redoslijedu. .

Juniorska konkurencija je n20150704_180729a svakom natjecanju sve sigurnija i brža, pa su tako i ovdje jurili. Najbrži među njima je bio Sandi Andrejević (AK Opatija).

  U grupi sportskih automobila pobjedu je odnio Vjekoslav Čičko (AK INA Delta) u  vrlo atraktivnom Fiat Cinquecentu. Prekrasan krajolik Mrežnice i općine Generalski Stol, sigurna ruka organizatora AK INA Delta te brza i zanimljiva staza dovele su ovo autoslalomsko natjecanje uspješno do kraja a organizatori su pozvali da se vidimo i dogodine.

Rezultati natjecanja za Prvenstvo Hrvatske:

Klasa 1:

 1. Igor Bogović (AK Buzet Autosport)

 2. Marko Cavor  (AKK Zanatlija)

 3. Marko Stanisavljević (SAK Samobor)

Klasa 2:

 1. Damir Petrović (AK HBT Racing)

 2. Dario Mučnjak (SAK Samobor)

 3. Antun Laušin (SAK Samobor)

Klasa 3:

 1. Marko Mirosavljević (SAK Samobor)

 2. Mladen Mihoci (AK INA Delta)

 3. Nikola Vrlazić (AK INA Delta)

Klasa 4:

 1. Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj)

 2. Sandi Andrejević (AK Opatija)

 3. Hrvoje Čižmek (AMK Dugo Selo)

Klasa 5:

 1. Marko Čerljenko (AK HBT Racing)

 2. Ivan Srebačić (AK Dubrava)

 3. Natanael Petrov (AK RTZ)

Klasa 6:

 1. Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj)

 2. Goran Laušin (SAK Samobor)

 3. Nemak Domagoj (AK INA Delta)

Vozačice:

 1. Iva Damarija (AK Pula-Rovinj)

 2. Mirela Stern (AMK Dugo Selo)

 3. Dalila Delimehić (AKK Zanatlija)

Juniori:

 1. Sandi Andrejević (AK Opatija)

 2. Tomislav Knez (AK Delta Timing)

 3. Steeven Vuković (AK Opatija)

Klubovi:

 1. AK Pula-Rovinj

 2. SAK Samobor

 3. AK HBT Racing

UKUPNI POREDAK:

 1. Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj)

 2. Goran Laušin (SAK Samobor)

 3. Vjekoslav Čičko (AK INA Delta)

H. Čižmek / G. Dijaković

Related Posts