Aktualno Evoque Featured Range Rover Range Rover Evoque Vijesti Zanimljivosti

SUV koji izaziva pozor! 4 stvari koje su nas impresionirale kod novog Range Rover Evoquea


U suživotu urbane elegancije i avanturističke razigranosti otkriva se novi Range Rover Evoque, kompaktni SUV koji može zadovoljiti dušu svakog vozača. Koje su to prednosti kojima nas je također uvjerio?

Kompaktan, a tako prostoran

Kada tražite SUV koji se može nositi i s gradom, Range Rover Evoque je gotovo idealno rješenje. Nije to div koji se nespretno provlači kroz uske ulice, ali također nije ni toliko malen da riskira praktičnost koju očekujemo kada putujemo svijetom u urbanim crossoverima. Prostrani prtljažnik od 591 litre zadovoljit će sve vaše potrebe na putovanjima, a ako vas kupovne navike odvedu na nešto veće pakete, ovaj prostor možete brzo nadograditi na 1.383 litre uz preklopljena stražnja sjedala.

Iako se Evoque predstavlja kao najkompaktniji Land Rover, to se ne osjeti na samom automobilu. Nakon što se udobno smjestite, odmah ćete primijetiti da je svaki detalj osmišljen za maksimalnu funkcionalnost tijekom vožnje. Kuke za držanje torbi na rubovima središnje konzole, prostrane ladice u vratima za brzi pristup svim stvarima koje odlažete, sjedala su mekana, ugodna, potpuno podesiva za podupiranje kralježnice i stoga izuzetno udobna čak i na vrlo dugim vožnjama . Nijedan mali detalj nije prepušten slučaju. Logiku spajanja prostora, tehnologije i estetike lijepo je opisao Alan Sheppard, voditelj dizajna interijera, JLR, rekavši:

“Unutrašnjost novog Evoquea daje osjećaj većeg prostora, u kojem profinjeni detalji i najnovija tehnologija besprijekorno se spajaju s oblikom. Naš cilj je bio održati Evoque na čelu suvremenog dizajna i doista vjerujemo da smo to postigli.”

Automobil koji izaziva pozor

Atraktivnost je zapisana u DNK Evoquera. Na prvi pogled ostavljaju dojam vrhunskog vozila u kojem nijedan mali detalj nije prepušten slučaju. Baš kao što interijer uvjerava visokokvalitetnim materijalima i bogatom opremom, eksterijer odražava prekrasan spoj smjelosti i sofisticiranosti. Ipak, govorimo o britanskoj marki automobila kojoj je šarm standardno pridodan. Osim što Evoque nadopunjuje ovaj šarm dizajnom koji se ne boji posegnuti u svijet sportskih tijela i odvažnih linija. Ističu se i prekrasna, super tanka Matrix LED prednja svjetla koja razigrano koketiraju s cestom, a istovremeno se divno nadopunjuju cjelokupnom izgledu automobila.

Mirna vožnja – i kada ste van asfalta

Range Rover Evoque možda doista izgleda kao stilski urbani konj, ali u svom srcu krije iznimno avanturističku dušu. Uostalom, vezan je za Land Rover obitelj, pa mu nisu strani ni malo divlji tereni. Čak uključuje Land Roverov poznati sustav Terrain Response 2, koji automatski optimizira performanse automobila na temelju terena po kojem se vozite. Tako će vožnja biti mirna, a upravljanje automobilom savršeno čak i ako vozite po travi, blatu, pijesku ili snijegu.

Nadasve intuitivan infozabavni sistem

U unutrašnjosti se nastavlja sofisticirana mješavina minimalizma i futurizma. Sofisticirani infotainment sustav Touch Pro Duo javlja se pritiskom na gumb. Mali je svijet kada na ekranu od 10 inča pristupamo svemu što automobil nudi, a pritom vijugamo kroz hrpu opcija koje svako putovanje pretvaraju u jedinstveno iskustvo. Podesivi zaslon omogućuje dodatnu prilagodbu vozačevim preferencijama i udobnosti, a naravno uključena je i sva povezanost koju možete poželjeti. Dakle, Evoque se elegantno povezuje s vašim omiljenim tehnološkim igračkama, tako da su sve vaše mobilne potrepštine uvijek nadohvat ruke – samo jedan dodir.

Izvor: startnews.hrSource link

Related Posts