Aktualno električni SUV Featured Vijesti volkswagen Zanimljivosti

Volkswagenove velike najave: Dolazi električni SUV s dometom od 700 km!


Tvornica u Wolfsburgu zapošljava oko 60.000 radnika, a tamo se trenutno proizvode Golf, Tiguan i Touran, prenosi RevijaHAK.

Volkswagen je objavio da će uložiti 460 milijuna eura u svoju tvornicu u Wolfsburgu kako bi je pripremio za proizvodnju redizajniranog kompaktnog električnog modela ID.3 i kompaktnog električnog SUV-a. SUV će koristiti novu varijaciju MEB električne platforme proizvođača automobila MEB+, koja će omogućiti veće brzine punjenja i veće domete, rekao je izvršni direktor marke VW Thomas Schaefer.

SUV će u autosalonima biti uz postojeće VW-ove SUV-ove ID.4 i ID.5, rekao je Schaefer. Koristit će standardizirane baterijske ćelije proizvođača automobila koje će se proizvoditi u VW-ovoj tvornici u Salzgitteru, počevši od 2025. godine. VW nije dao vremenski rok za proizvodnju novog SUV-a. Njegova MEB+ platforma omogućit će domete do 700 km i značajno poboljšati vrijeme punjenja, s brzinama punjenja od 175 do 200 kW.

Kako bi poboljšao korištenje kapaciteta u tvornici u Wolfsburgu, VW će također dodati izlaz na proizvodnoj traci u Wolfsburgu za ID.3. Ograničena proizvodnja ID3 započet će sljedeće godine, a puna proizvodnja predviđena je za 2024. godinu. Automobil će se također nastaviti proizvoditi u VW-ovoj tvornici Zwickau u Njemačkoj.

Tvornica u Wolfsburgu zapošljava oko 60.000 radnika, a tamo se trenutno proizvode Golf, Tiguan i Touran.

Izvor: RevijaHAKSource link

Related Posts