RALLY Vijesti WRC

WRC Turska: Ott Tanak 3. pobjedom u nizu skočio na 2. mjesto u ukupnom poretku

Ott Tanak odlično se snašao i maksimalno iskoristio sve probleme koji su zadesili njegove konkurente te osigurao 4. pobjedu u sezoni. Isprva nije sve krenulo idealno, te je prvi dan relija proveo između 7. i 9. mjesta, ali u subotu je odličnom vožnjom i izbjegavanjem svih zamki preuzeo vodstvo koje nije ispuštao do kraja.

Sebastien Ogier i Thierry Neuville doživjeli su velik gubitak bodova u borbi za naslov. Iako su se oboje našli na vodećim pozicijama daleko ispred konkurencije, bili su prisiljeni na odustajanja zbog oštećenja na svojim automobilima. Osim njih, vodeće pozicije su još u jednom trenutku držali i Breen, Ostberg te Mikkelsen, ali svi su zbog oštećenja na automobilima i grešaka bili prisiljeni odustati ili su izgubili puno vremena.

Osim Tanaka, koji je najbolje iskoristio sve probleme svojih konkurenata, vrhunskim rezultatom može se pohvaliti i Latvala, njegov momčadski kolega koji je osvojio drugo mjesto. Ovom dvostrukom pobjedom Toyota je preuzela vodstvo u ukupnom poretku konstruktora ispred Hyundaia.

REZULTATI:

1. O.TANAK
2. J.-M. LATVALA
3. H. PADDON
4. T. SUNNINEN
5. A. MIKKELSEN
6. H. SOLBERG

POREDAK VOZAČA:

Related Posts