Aktualno autonomni automobil Featured Vijesti Xiaomi Zanimljivosti

Xiaomi osniva zaseban odjel za autonomna vozilaXiaomi, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji pametnih telefona, najavio je osnivanje zasebnog odjela za razvoj vlastite tehnologije za autonomne automobile, najavio je u srijedu izvršni direktor tvrtke Lei Jun u poruci na službenom Weibo računu.

U kratkoj poruci naznačeno je da tvrtka u početnoj fazi namjerava privući oko 500 tehničkih stručnjaka sa zadatkom razvoja tehnologije za samovozeće automobile četvrte generacije. Na toj razini automobil vozi bez vozača i slijedi zadanu rutu, ali samo u označenom području.


Krajem ožujka Xiaomi je također potvrdio planove pokretanja proizvodnje vlastitih električnih vozila. Upravni odbor tvrtke odlučio je osnovati podružnicu u 100-postotnom vlasništvu koja će se time baviti. U početnoj fazi ulaganja u novo poduzeće iznosila bi 10 milijardi juana (oko 1,5 milijardi dolara), a u sljedećih deset godina Xiaomi planira ukupno ulaganje u proizvodnju električnih vozila od 10 milijardi dolara.

Xiaomi je osnovan u travnju 2010. godine i trenutno je jedan od četiri najveća proizvođača pametnih telefona na svijetu. Prije tri godine proveo je inicijalnu javnu ponudu dionica na hongkonškoj burzi. Krajem prosinca prošle godine Xiaomijeva je tržišna kapitalizacija prvi put premašila 100 milijardi dolara.

HINA
Source link

Related Posts