40 dana i noći proveo je Mojsije na brdu Sinaj gdje je primio od Boga dvije kamene ploče, Deset zapovijedi Božjih… 40 dana traje vrijeme Korizme, lat. quadragesima (četrdesetnica) kada se kršćani pokorom i odricanjem pripremaju za najveći kršćanski blagdan, slavlje Uskrsa… 40 dana trajao je proces u 15. stoljeću da se od raženog kruha dobije usitnjena plijesan koja se potom miješala u roquefort, najkvalitetniji kremasti sir na svijetu… „40 dana bez komada” naziv je romantične komedije iz 2002. godine u režiji Michaela Lehmanna gdje možete gledati zgode i nezgode mladića koji se odlučuje na 40 dana bez seksa, kontakta, pa ni malog poljupca. No, dosta je povijesti i simbolike, vratimo se mi u sadašnjost, vratimo se u našu tužnu realnost. 40 dana smo „suhi” tj. bez ičega (kao i Josh Hartneet u filmu bez komada), 40 dana smo bez tog dobrog i slatkog okusa pobjede (kao i dok čekate da sazre taj svjetski poznati sir), 40 dana su u pokori svi oni koji su se mnogo čega odrekli da bi imali za put/smještaj i da bi mogli nastupiti u Dubrovniku, 40 dana i noći čekamo da naš Mojsije siđe s brda i stisne „print” ili „enter” tj. da napiše ili objavi dvije stranice, dva dokumenta na papiru… rezultate iz Dubrovnika. Da dragi moji, dobro ste shvatili. Prošlo je već  40 dana od završetka brdske utrke na Brgatu, tada nazvane „visoko rizičnom” zbog problematike oko prijavnog roka i (ne)prijava vozača AK Župe Dubrovačke, a mi još ništa ne znamo, nemamo rezultata utrke. Ne znamo zašto nisu objavljeni privremeni rezultati PH natjecanja na službenoj stranici našeg Saveza iako je Savez Crne Gore rezultate s te utrke već odavno objavio kao konačne za svoj šampionat. Ne znamo zašto nema objave PH rezultata iz Dubrovnika na službenoj stranici Saveza iako su na temelju privremenih ili konačnih rezultata te nedjelje 6. listopada podijeljena sportska priznanja i nagrade najuspješnijima na natjecanju. Ne znamo što se uopće događa i zbog čega nemamo Prvake države u disciplini A02 te zašto to sve čekamo već 40 dana. Ono što znamo su samo neki detalji koje smo saznali iz dubrovačkih medija, od kolega koji su dan nakon utrke objavljivali priloge o uspjehu dubrovačkih klubova, gdje smo doznali kako Organizator ulaže apel jer nisu zadovoljni kako je proteklo njihovo natjecanje. Čudite se da apel ulaže domaćin/organizator??? Apsurd rekli bi mnogi, žaliti se na nešto što Vi sami organizirate. Pa možda i nije, no mi o tome ne možemo suditi niti razglabati jer službenih informacija nemamo niti znamo razloge apela.
Dubravko Čikor daje izjavu za Libertas TV
Jedina „službena” informacija objavljena javnosti se nalazi među komentarima na društvenoj mreži Facebook na stranici Hrvatski auto i karting Savez – HAKS, a odgovor je objavljen 30. listopada, puna 24 dana nakon završetka same utrke. Tu informaciju su (u dva komentara) da je u tijeku apelacijski proces i da će rezultate promptno objaviti i na toj stranici po završetku procesa, objavili javnosti nepoznati administratori „službene” stranice, jer sukladno točki 9. komunikacijskog protokola HAKS-a jedina službena stranica Saveza je njihova web stranica www.haks.hr, koja je ujedno i SLUŽBENA OGLASNA PLOČA,  a istu administrira tajništvo HAKS-a. Iako bi rad Saveza trebao biti javan (prema opisu iz članka 19. Statuta HAKS-a) te članovi imaju pravo da budu izvještavani o radu (prema članku 10. točka 3 Statuta HAKS-a), u ovih 40 dana ništa nije javno.
40 dana još uvijek nema rezultata
Iako smo u proteklom periodu primili mnogo neslužbenih informacija od strane vozača koji su nastupali u Dubrovniku, pa čak i od nekih „aktera” cijele ove trakavice, iste ne možemo podijeliti s Vama jer nismo ih uspjeli potvrditi kao vjerodostojne  kod službenih i odgovornih osoba Saveza, naravno zbog trajanja apelacijskog procesa. Sudeći po objavama na društvenim mrežama pretpostavili smo kako je moguće da neki vozači već imaju informacije o odluci, a mi se nadamo kako će ista uskoro biti dostavljena i svima zainteresiranima, pogotovo svim natjecateljima koji već 40 dana ne znaju jesu li uopće nastupili u Dubrovniku. Također se nadamo da će sport i pravda biti dvije ključne stvari koje će izrežirati ovu priču a ne osobni interesi ili kriva uvjerenja, da će i javnost dobiti dugo očekivane informacije, a posebno se veselimo da konačno i saznamo tko je brdski prvak Hrvatske za 2019. godinu. Linkovi: http://www.haks.hr/rez19/brdo.htm https://www.facebook.com/dubrovacka.televizija/videos/364913551056589/ https://www.facebook.com/LibertasTelevizija/videos/711650952579248/