Automoto

Dakar: Loeb nezaustavljiv, srezao Sainzovu prednost

Mattias Ekstrom posljednji je vozač koji je ispao iz konkurencije za pobjedu na ovogodišnjem Dakar Rallyu. To znači da su sada ostala samo dva kandidata, trenutno vodeći, Carlos Sainz i Sebastien Loeb.

Loeb je nešto slabije krenuo u brzinski ispit dugačak 483 km, koji se vozio od Ryadha do Al-Duwadimi-a. Međutim, Francuski vozač je ubrzo pronašao svoj pravi ritam i na kraju završio brzinac kao pobjednik s prednošću od 7mO6s ispred Toyotinog Lucasa Moraesa.

Sainz je završio tek četvrti, iza Nassera Al-Attiyaha, koji je isto već ranije ispao iz konkurencije za pobjedu. Ovo je bio jako težak dan za Audi, Ekstrom je dva puta morao stati zbog mehaničkih problema.

Al-Attiyah je jedan od vozača koji je najviše profitirao, prestigavši Sainza pred sam cilj brzinskog ispita te zauzevši treću poziciju.

Loebu je ovo bila ukupno treća pobjeda na brzinskom ispitu ove godine i ukupno 26. u karijeri, koja je počela 2016. godine.

Hoće li 50-godišnji Francuzove godine konačno dočekati tako dugo željenu pobjedu na prestižnom Dakaru, ostaje nam za vidjeti, ali zasigurno mu motivacije ne nedostaje. Dovoljno o tome govori kako je srezao Španjolčevu prednost za nevjerojatnih 10m31s, što znači da sada za Sainzom zaostaje samo 19 minuta.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts