RALLY Vijesti WRC

Ford zainteresiran za povratak u WRC

Pobjeda Sebastiena Ogiera iz ovogodišnjeg Rallye Monte Carla probudila je interese u Fordu, koji razmišlja o ponovnom natjecanju u World Rally Championship seriji.

Globalni direktor Ford Performancea, Dave Pericak, bio je u Monte Carlu gdje uživo pratio natjecanje u kojemu je četverostruki svjetski prvak, Ogier doveo novu Ford Fiestu WRC do prve pobjede, što je ujedno i prva pobjeda Forda u WRC-u nakon rujna 2012., kada je njihov tada tvornički vozač Jarri-Matti Latvala pobijedio na Wales Rally GB.

Nakon odlaska tvorničke momčadi Forda iz WRC-a, Fordove automobile na relije dovodi britanska ekipa M-Sport World Rally Team koju Ford tvornički podržava pripremom automobila i inženjerskim uslugama.

Pericak je zaintrigiran onime što je vidio u Monte Carlu i kaže kako će WRC svakako staviti u Fordove buduće planove.

“Ovo mi je prvi puta da sam sudjelovao na WRC reliju i bilo je nevjerojatno”, rekao je.

“Bili smo umiješani u razne discipline motorsporta: GRC u Americi, sada sa Kenom Blockom i našom ekipom u WRX-u i bio sam u Monte Carlo te će WRC zasigurno postati dio naših budućih planova.”

“Sa potpuno novim automobilom i novim pravilima, kako će to predivna sezona biti. Imati Sebastiena (Ogiera) u našem automobilu je san snova, što je jako velika stvar za nas. Zaista smo uzbuđeni”, dodao je.

Upitan, da li bi se Ford sa tvorničkom ekipom mogao vratiti u WRC, Pericak nije odbacio tu mogućnost.

“Uzet ćemo to u obzir. Radimo sa Malcolmom (Wilsonom, šefom M-Sporta) i on radi zaista fantastičan posao i moramo vidjeti kako ćemo nastaviti raditi s njime u budućnosti”, zaključio je.

Follow Me:

Related Posts