Aktualno Featured Izbor uredništva Vijesti Volkswagen Phaeton Zanimljivosti

Iznenađenje – ovo je druga generacija Volkswagen Phaetona koja nikad nije ugledala svjetlo dana!


Volkswagen je prvi put pokazao drugu generaciju Phaetona, koja nikada nije izašla na tržište i to na 20. obljetnicu prve edicije i točno nakon 8 godina od odluke da ga skinu s menua. Bez obzira što su u Wolfsburgu ekskluzivno objavili do sada nikad poznate fotke Pheatona nisu se predomislili i najveća VW limuzina neće na ceste!

Phaeton, Volkswagenova luksuzna limuzina koja je preživjela samo jednu generaciju, slavi 20 godina. Poznato je da se od nasljednika odustalo 2016. u vrijeme velikih promjena zbog straha da ne konkurira novim električnim limuzinama poput Teslinog Modela S. U to vrijeme, međutim, bilo je mnogo glasina da se velika Volkswagenova limuzina vraća s drugom generacijom. Sada je Volkswagen konačno otkrio koliko su bili blizu novom Phaetonu.

Na godišnjicu prve edicije, pokazali su drugu generaciju Phaetona! U Volkswagenu su već imali gotov prototip u voznom stanju te je automobil tako bio gotovo spreman za serijsku proizvodnju.

Izgledom definitivno donekle podsjeća na Audi A8, a Jozef Kaban, šef Volkswagenovog dizajna, kaže kako “automobil i dalje ima atraktivan izgled i lijepe proporcije, dok istovremeno impresionira opipljivom kvalitetom”.

Zanimljiv je elegantan i luksuzan interijer s puno drva i velikim zaslonom, koji je potom predstavljen u novom Touaregu 2018. s kojim dijele MLB platformu. Tako su novi Phaeton sigurno trebali pokretali dizelski V6 i V8 motori, kao i benzinski V6, uključujući varijantu u plug-in hibridnom pogonskom sklopu.

Phaeton je Volkswagenovim financijerima napravio sijaset problema i nakon što su se pomirili s činjenicom da s prvom generacijom neće ostvariti nikakvu zaradu. Prvi Phaeton je propao kao projekt za Volkswagenov ulazak u segment luksuznih limuzina, a drugi Phaeton je – iako je očito dogurao iznenađujuće daleko – jadno završio prije nego što je stigao u salone.Source link

Related Posts