Ferrari i da i ne..
piše: Goran Dijaković
Pohod Lewisa Hamiltona je zaustavljen. Ključ je, kao i obično, bio u kvalifikacijama. Još jedan razlog da se Q ukinu i subotom održi sprint utrka. Nico Rosberg je globalno sporiji od Lewisa ali gospodična sreća ima koji puta svoju viziju. Nico sad zaostaje samo 20 bodova.
Ferrari je tu negdje ali fali taj ali..Jako bizu a tako daleko. Nema sumnje da će Maranello dostići, možda već vrlo brzo a onda i borba za naslov. Vettel brži od Räikkönena. Nažalost, sukus novih promjena na bolidu nije uspio pa je razmak do Benza možda sad još i veći što zabrinjava jer Lauda nije tako puno mijenjao. Nadu daje sigurni način na koji je Seb sredinom utrke kontrolirao Lewisa
Nema pomaka kod Williamsa nakon ogromnog skoka prošle godine. Bottas senzacija, nejasno zašto se drži Massu koji od onog projektila u glavu u Budimpešti nije više isti. Šarada sa Suzy Wolfl potpuno nepotrebna. Il joj daj utrku,što nosi ogromnu pažnju svjetskih medija ili cipela (s visokom petom). Nije više ni rezerva (pianista Sutil).
Španjolac je bio zvijezda u španjolskom grand prixu. Sainz je u zadnjem krugu oteo deveto mjesto momčadskom kolegi Kvjatu (tako se i čita) a bio bolji i od drugog momčadskog kolege Maxa Verstapena.
Red Bull po Njemačkoj traži novi motor (VW ili Audi). Renaultov je i dalje loš. Riccardo i Lenjin solidni. ”Nose job” neće biti dovoljan.
Renesansa kod JPS Lotusa. Čak i rasturitelj Maldonado više nije nesipatičan. Grosjean je, znamo, materijal za svjetskog prvaka iako budućim prvacima nije svojstveno da nokautiraju vlastitog jackmana..
Talinjanski rezervni bik brži od austrijskog. Samo dokaz da je Horner izgubio kompas. No, Red Bull 2016. opet biti prvak kao i dići ruke od F1 i osnovati ekipu za udičarenje na mirnim vodama..
Bez bodova za Sauber u Kataloniji ali msilim da je Monisha i dalje zadovoljna jer bit će ovo dobra godina za švicarsku momčad u čudnim plavo-žutim švdskim bojama..Švicarski skijaši su jednom imali kombinezone u obliku sira..Zabrinjava da je Nico opalio Nicu za cijeli krug već u 32..
Bog zna u kojim je filmovima Malija (ima love, nema love !?) jer India je malo dobra a malo šepa. I dalje, vozački dvojac bi, recimo, čudo radio u Mercedesu.
U McLarenu su maske pale nakon što je Button izjavio da su mu prvih 30 krugova bila najužasnija u životu jer uopće nije imao stražnji kraj i svako dodirivanje gasa značilo je da kiša pada i da je jako, jako sklisko..Kad to kaže svjetski prvak koji ima 270 utrka iza sebe, onda je pravo čudo da ih Manor još nije počeo šišati..Toreadoru Alonsu su kočnice rekle adios i bio je to vikend za zaborav McLarena, vjerojatno i adios sezoni..Peta utrka a Dennisovo djelo je sporo i užasavajuće..Koma. Nada umire zadnje. Recimo, prije 20 godina McL se povezao s Benzom i bilo je užasno u početku. No, Mika Hakkinen je u kasnim 90-ima već dominirao..
I Manor može ”piši kući propalo” jer ne vidim smisao ovih pokušaja. Recesija šestu godinu (Virgin, Marussija) za redom. Podsjeća li vas to na jednu malu državicu na zapadnom Balkanu…?
Nažalost, sa Schumijem i Bianchijem i dalje nije dobro. Keep fighting old and future champ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here