Četrdesetak posada kreće na 41. Deltu. Ni puno ni malo ali svakako puno za vrijeme u kojem živimo i u kojem se naš najbolji reli ne prepušta letargiji i ne dozvoljava 2010. kada nije održan. Iako se vozi ovaj vikend, ova Delta pripada prošlosti koje ćemo se jednog
Juraj Šebalj po svoju sedmu Deltu
Juraj Šebalj po svoju sedmu Deltu
dana sjetiti s tugom ali i ponosom da se preživjelo.
41. Delta je četvri reli ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske (Kumrovec, Opatija, Velenje) a nakon Delte vozit će se još dva puta u Poreču (1.10. i .6.11.)
Nema zvunih stranih imena ali domaće snage zadovoljt će reli ljubitelje.
Dva brzinca (od 17 do 19.30) u petak kraj Inine zgrade (Bundek – ZV – Most Slobode) u Novom Zagrebu te šest brzinaca na Sljeme u subotu: Šestine (od Pilane preko cijelog Sljemena do Šestinskog lagvića) u 10 i 14.30, Laz (Kašina – Laz Bistrički) u 11.12 i 15.46. Sljeme ( Pila – Šestinski lagvić)u 12 i 16.42. Proglašenje kraj Ine u subotu u 18 sati.
Organizator je, uz podršku ZET-a, osigurao besplatni autobusni prijevoz gledatelja na Sljeme. Autobusi polaze sa sjevernog parkirališta kod poslovne zgrade INA, Avenija V. Holjevca 10 u subotu, 12. rujna u 7 i 11 sati, a povratak (pitati u autobusu) je po završetku relija.(gd)