RALLY Vijesti WRC

Loeb: Nisam motiviran za proširenje WRC programa

Sebastien Loeb kaže kako nije motiviran za proširenje svog ovogodišnjeg WRC programa s Citroenom, bez obzira što je ostalo mjesto nakon odlaska Krisa Meeka.

Deveterostruki svjetski prvak se natjecao za Citroen na dva ovogodišnja eventa, a odradit će još jedan, na reliju Catalunya u listopadu.

Loeb, koji je Peugeotov tvornički vozač u FIA World Rallycross prvenstvu, ranije je odbacio tvrdnje da bi mogao nastupiti na reliju u Njemačkoj u kolovozu i kaže kako neće proširivati svoj WRC program, bez obzira što Meeke više ne vozi za Citroen.

“Ja radim u WRX-u. Ne želim raditi i WRC, nemam motivacije za oboje. Ništa se nije promijenilo bez obzira što Meeke više ne vozi za Citroen. Ne želim stavljati više relija u kalendar, želim biti smireniji. U WRX-u se natječem svaka dva tjedna i imam testove i promo obveze. Ništa se nije promijenilo, nastupit ću u Španjolskoj i to je to.”

Loeb kaže kako bi bio zainteresiran pomoći Citroenu u testnom i razvojnom odjelu.

“Možda mogu pomoći s testovima ili nečime, možda bi to bilo moguće, ali to je nešto o čemu nismo razgovarali”, rekao je Francuz.

44-godišnji Loeb je potvrdio kako još nema ugovor s Peugeotom u WRX-u za 2019., ali dodaje: “Razgovaramo o tome i to je prioritet.”

Follow Me:

Related Posts