Svjetskom reli prvaku Sebastianu Ogieru mogli bi biti oduzeti bodovi iz prošlotjednog relija u Meksiku, u tijeku je istraga mjenjača Ford Fieste od strane FIA-e.

Francuz je završio drugi u Meksiku, ali je njegova Fiesta morala na tehnički pregled poslije relija te su se pokazale sumnje oko mjenjača, za koji se vjeruje da je bio lakši od dopuštenog.

Dok su rezultati iz treće runde Svjetskog prvenstva proglašeni konačni bilješka na dokumentu glasi: „U skladu sa daljnim provjerama mjenjač automobila br. 1 provjerava se od FIA-e“.

FIA je potvrdila za Autosport da je mjenjač zapečaćen i da će ga uzeti iz M-Sporta te ga prebaciti u Ženevu gdje će ga pregledati FIA-in inženjer Jerome Toquet.

Nitko iz M-Sporta nije bio htio davati komentare.

Toquet će napraviti izvještaj koji će predati redarima sa relija u Meksiku te će oni donijeti odluku. Očekuje se da će odluka biti poznata prije početka sljedeće runde prvenstva – reli Korzika, 6. april.

Jedan izvor potvrdio je: „Jerome će pozorno pregledati auto, a možda će također provjeriti mjenjače i sa drugih auta.“

„Ova odluka da se istraga proširi upućuje na to da nije bilo vremena za detaljnu istragu nakon utrke ili da se tim tome protivio, a ako je to slučaj to se mora istražiti.“

„Što se tiče kazne ako se dokaže da automobil nije po propisima, može biti bilo što od vremenske kazne do isključenja.“

Ako Ogieru budu oduzeti bodovi iz Meksika on bi izgubio prednost od osam bodova i pao bi na treće mjesto iza Jari-Matti Latvale i M-Sport kolege Ott Tanaka.

The post Ogieru bi mogli uzeti bodove iz Meksika zbog mjenjača! appeared first on TRKE.rs.

Source: New feed

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here