FORMULA 1 Vijesti

TOP 100 NAJVEĆIH F1 VOZAČA IKAD – #6 FERNANDO ALONSO

#6 FERNANDO ALONSO

Ako je Hamilton najveći, Alonso je najbolji vozač u današnjoj Formuli 1, i jedan od najboljih svih vremena. Nitko danas nije takva apsolutna mjera krajnjih stvarnih mogućnosti automobila. Ako je Alonso deseti u kvalifikacijama, onda znate da je bolid istinski shitbox. Ali i da će ga Španjolac vjerojatno na kraju utrke dovesti među prvih pet na cilju. Čudesno uravnotežen vozač, savršeno ispoliranog umijeća i sretan što je uopće došao do Formule 1, nakon odrastanja u relativno skromnom okruženju obične obitelji iz Ovieda. Kažu da u Formuli 1 istinski, veliki talent jednostavno ne može na kraju promašiti rezultate koje zaslužuje. Alonso je pravi dokaz.

Ne sviđaju vam se njegove obrve? Oblik njegove glave? Kalkuliranje? Kažete da je plačljivko? Šteta, jer Fernando je odličan vozač. Jednoga će dana na ovakvim listama sigurno biti među pet najboljih. I to s pravom.

Nekad na talent, danas na iskustvo. Fernando oduvijek oduševljava. Kako ga još uvijek imamo tu, kako je danas prvi čovjek aktualnog prvenstva, što više poželjeti i reći o Španjolcu.  Fernando sve nadoknađuje postojanošću i potrebno mu je samo malo kapi kiše da ga konkurencija izgubi iz vida. Nestaje u obliku lastina repa. Još jedan kojem je razvod jako dobro došao… El Nano je mjesto među deset najboljih vozača svih vremena zavrijedio prekinuvši 2005. (s Renaultom) niz od pet naslova Michaela Schumachera. Princ od Asturije iz Ovieda ponovio je naslov i godinu kasnije. Samo nekoliko sekundi stajalo ga je najvećeg  negativnog žiga u karijeri. Naravno, Budimpešta 2007. i blokiranje ekipnog kolege Hamiltona iz  McLarena u kvalifikacijama. Oba su bila u boksu, a Fernandu se baš nije micalo i na par sekudni je odgodio gas. Imao je prije toga dosta ”testiranja kočnica” s raznim kolegama od Coultharda do Doornbosa, pa tako nosi i malo neugodan prizvuk.

Autori:
Mladen Jergović
Vojan Jagić
Goran Dijaković

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *