Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Zagrebačka prometna policija privremeno oduzela 59 vozila u nešto više od dvije godine


Tijekom 2021. godine na području Policijske uprave zagrebačke višestrukim počiniteljima „najtežih“ prometnih prekršaja oduzeta su „sredstva počinjenja“ te su im izrečene kazne zatvora, novčane kazne kao i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke postupajući po poslovima prometa, vozačima koji su najmanje već dva puta pravomoćno kažnjeni za neke od „najtežih“ prekršaja, gledajući od 1. kolovoza 2019. godine kada su i stupile na snagu Izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, privremeno su oduzeli 59 vozila do donošenja odluke o prekršajima.

Nadalje, sud je u svojim presudama primijenio odredbe članka 76.a Prekršajnog zakona i od gore navedenog broja oduzetih vozila, do sada trajno oduzeo pet osobnih automobila i jedan motocikl poradi zaštite opće sigurnosti i javnog poretka, odnosno postojanja opasnosti da će vozila biti upotrijebljena za ponovno počinjenje prekršaja. Trajno oduzeta vozila postala su vlasništvo Republike Hrvatske.

Pored izrečenih mjera trajnog oduzimanja vozila iz sudskih presuda izdvajamo i neke od drugih izrečenih sankcija, a to su najviša izrečena ukupna kazna zatvora jednom počinitelju u trajanju od 50 dana kao i jednu najvišu izrečenu ukupnu novčanu kaznu počinitelju u iznosu od 27.000 kuna.

Napominjemo kako će Policijska uprava zagrebačka nastaviti s aktivnostima vezanim uz podizanje razine sigurnosti i prometne kulture na zagrebačkim prometnicama sukladno Nacionalnom planu sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts