Automoto

Zbogom Rally1 automobilima, stižu Rally2 Plus?

Prema navodima nekolicine stranih medija, čini se kako ćemo se na kraju 2024. pozdraviti sa Rally1 automobila, koje bi početkom 2025. trebali zamijeniti “novi” Rally2 Plus.

Iako su aktualni automobili i aktualna pravila vezani pravilnikom do kraja 2026., čini se kako to ipak neće biti slučaj.

Za 2025. trebali bi stići Rally2 Plus automobili koji bi bili evolucija sadašnjih Rally2 automobila, samo sa dorađenijom aerodinamikom i naprednijim motorom.

Razlog moguće izmjene leži u činjenici kako su trenutni Rally1 automobili jednostavno preskupi, cijene se kreću oko milijun eura. Previše za sve. Trenutna pravila ne donose napredak i potrebne su radikalne promjene.

WRC timovi moraju o tome prodiskutirati sa WRC komisijom i zatim FIA mora odobriti nova pravila. Čini se kako bi se sve to moglo odviti vrlo brzo.

Nije poznato hoće li Hybrid biti u potpunosti maknut, hoće li se novi timovi smjesta pridružiti WRC-u, da li će timovi morati razvijati potpuno nove automobile ili će biti dovoljno krenuti iz trenutnih Rally 2 automobila kojeg je svaki tim već razvio.

Čini se kako je pred nama veoma zanimljiv period.

Stay tuned. 😉

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts