Iznimno agresivan bodykit potpuno je izmijenio liniju legendardnog Elfera pa Porsche 911 Turbo Cabriolet nakon tretmana u Techartu djeluje osjetno drukčije. O ukusima se na raspravlja. Nekima će se svidjeti, drugima neće, ali činjenica je da su stručnjaci iz Techarta uložili puno truda kako bi postigli dobar kompromis između atraktivnosti i aerodinamike. Primjerice, stražnje krilo pri brzini od 300 km/h stvara potisak od 320 kg.

Kao osnova za Techart Porsche 911 Turbo Cabriolet poslužio je Porsche 911 Turbo S Cabriolet, koji koristi turbobenzinski 6-cilindarski bokser motor obujma 3800 ccm. Već tvornička izvedba prilično je oštra pa razvija 580 KS i 750 Nm što je dovoljno za sprint do stotke za okruglo tri sekunde, dok najveća brzina iznosi 330 km/h.

Nakon što su stručnjaci iz Techarta temeljito modificirali motor snaga je narasla na čak 711 KS, okretni moment na 930 Nm, ubrzanje do stotke skraćeno je na 2,7 s, a najveća brzina povećana je na 340 km/h. Stabilnost je poboljšana ugradnjom 30 mm nižeg ovjesa te 20-colnih naplataka sprijeda i 21-colnih straga.

 

Previous articleOvo je TOP 8 najboljih automobilskih klasika iz 90-ih

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hr


Source link