Aktualno Featured H2 Mobility punionica vodika Vijesti Zanimljivosti

U Njemačkoj kreće velika investicija u širenje punionica vodika


H2 Mobility trenutno upravlja s oko 90 stanica za vodik u Njemačkoj i sada želi iskoristiti novac za proširenje mreže na 300 punionica do 2030. godine, prenosi RevijaHAK.

Većina proizvođača automobila trenutno ulaže u električna vozila. U Europi su trenutno dostupna samo dva automobila na vodik: Hyundai Nexo i Toyota Mirai. Kada su u pitanju vodikovi pogoni, glavni je problem trenutno infrastruktura, ali čini se da najvažnije europsko tržište, Njemačka, pokušava riješiti taj problem.

Prema vlastitim izjavama, vodeći operater stanica za punjenje vodikom u Njemačkoj, H2 Mobility, uspio je osigurati 110 milijuna eura za inevesticije. Tvrtka je objavila da će Hy24, najveća svjetska investicijska platforma za vodik, uložiti 70 milijuna eura. Preostalih 40 milijuna pridonijeli su postojeći dioničari Air Liquide, Daimler Truck, Hyundai, Linde, OMV, Shell i TotalEnergies. H2 Mobility trenutno upravlja s oko 90 stanica za vodik u Njemačkoj i sada želi iskoristiti novac za proširenje mreže na 300 punionica do 2030. godine. Čini se da su i posljednji događaji na svjetskom tržištu nafte motivirali Nijemce na nova ulaganja.

Izvor: RevijaHAKSource link

Related Posts