Juraj Šebalj-Toni Klinc, Mitsubishi Lancer EVO IX

ZAVRŠEN PRVI DAN RALLY OPATIJE!!

Prvi dan Rally Opatije je iza nas, vožena su dva brzinska ispita, a prva tri mjesta trenutno drže Juraj Šebalj (Mitsubishi Lancer EVO IX), Rok Turk (Peugeot 208 R2) i Janos Szilagyi (Mitsubishi Lancer EVO IX).

1. Brzinac (AK Rijeka – Breza 1)
Prvi današnji brzinac, dugačak 6.07 km, startao je u 18:53 h, a najbrže ga je odvozio aktualni prvak Hrvatske Juraj Šebalj. Prednost ispred drugoplasiranog Szilagyia iznosila je 4.4 sekunde. Treće najbrže vrijeme imao je još jedan Hrvat, koji je ujedno i trenutno vodeći u natjecanju za Mitropa Rally CupViliam Prodan. U svojem Peugeotu 208 R2 s prednjim pogonom za Šebaljem je kasnio 6.6 sekundi. Trenutačno drugoplasirani u Prvenstvu, Daniel Šaškin u Mitsubishi Lanceru EVO X, na prvom brzincu postavio je peto vrijeme, odmah iza vrlo brzog Slovenca Roka Turka.

2. Brzinac (AK Rijeka – Breza 2)
Drugi brzinac, identičan prvom, startao je u 20:26 h, a najbrže vrijeme postavio je Rok Turk. Sa zaostatkom od svega 0.3 sekunde iza njega se smjestio Šebalj. Treće mjesto ponovno je postavio izvrsni Prodan te je za najbržim kasnio 9.3 sekunde. Četvrto mjesto na drugom brzincu pripalo je još jednom brzom Slovencu, Alexu Humaru u Renaultu Clio R3T. Trenutno vodeći vozači u prvenstvu, Silagyi i Šaškin postavili su peto, odnosno petnaesto vrijeme. Tako su na kraju prvog dana prva tri mjesta zauzeli Šebalj, Turk i Prodan.

Sutra, u subotu, vozi se još šest brzinskih ispita od kojih je prvi, ujedno i najdulji dugačak 23.47 km, a počinje u 10:03 h. Ukoliko ste propustili današnje brzince, preporučamo vam da sutra odvojite malo vremena i pogledate trkaće automobile. Jer to je iskustvo koje se ne zaboravlja!!

Svi rezultati i “Live Timing”:
http://www.akopatija.hr/livetiming/rally/event.php?event_id=28

Tekst: Tin Beraković

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here