LIFESTYLE

Willys Interlagos na 2014 Bologna Motor Showu

Talijanski proizvođači buseva Maggiora i Carrozzeria Viotti su iskoristili ovotjedni 2014 Bologna Motor Show za predstavljanje prekrasnog kupea koji je posveta orginalnom Willys Interlagosu iz 1960.tih, koji je zapravo bio rebrandirana verzija Renaultove Alpine A108 i smatran je prvim sportskim autom iz Brazila. Iako brand Willys više nije aktivan, živjeti će još neko kratko vrijeme kroz ovu prekrasnu kreaciju s obzirom da Maggiora i Carrozzerioa Viotti namjeravaju proizvesti 110 primjeraka.

Ispod karoserije će najvjerojatnije ležati platforma donorskog Porschea 911. Sudeći prema tvorcima, Interlagos će pogoniti bokser motor zapremnine 3.8 litara uparen sa duplim turbo punjačima, smješten iza. Maksimalna snaga – impresivnih 610 ks, ubrzavajući auto do stotke za 2.7 sekundi i nastavljajući do maksimalne brzine od 340 km/h.

Pogon ide na isključivo na stražnje kotače preko 6-brzinskog mjenjača sa polugicama iza volana, a kad smo kod unutrašnjosti – samo su dva sjedeća mjesta (i najvjerojatnije pretinac za kreditnu karticu iza njih). Ostale specifikacije uključuju nezavisni MacPherson prednji ovjes i multi-link odostraga, karbon-keramičke kočnice sa 6-klipnim čeljustima naprijed te 4-klipna straga i Michelin Pilot Sport Cup gume. Kotači su 19 cola naprijed a 20 odostraga, s težinom cijelog vozila ispod 1400 kg.

Kruže glasine da je prvi automobil već pronašao svog vlasnika u Rusiji, što znači da je još ostalo 109 komada. Cijena kreće od 380.000€

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *